Mike´s Mentala Gym

Tänk Om! Du är kapabel att bli en bättre version av dig själv

Nytt år och nya löften….

och det är vanligt med att man då lovar saker som man ska göra, till exempel gå och träna eller sluta med något. Så frågan är vad vill du?

Gör det enkelt

kan ibland vara svårt. Men oftast så gäller det att bryta ned saker till mindre beståndsdelar för att det ska bli lite överkomligt och greppbart. Det är oftast att vi skapar mer problem genom att vi komplicerar till saker. Så behöver det inte vara.

Vanor

Vi har alla våra vanor som gör att mycket sker på autopilot. Vanor är något som vi har lagt oss till med. Antingen medvetet eller omedvetet. Om vi tar en så enkel sak som att borsta tänderna. Du har dina rutiner på kvällen och på morgonen hur det går till. Inget du direkt går och tänker på. Det bara blir så, Om vi då gjorde ett experiment att du flyttar över spegeln du har på toaletten till den motsatta väggen och vad händer då när du nästa gång ska borsta tänderna?

Tre som verktyg som är lätta att jobba med.

Vanans makt är stark och det som jag gillar är att utmana mig själv att tanka om och inte bara gå på rutin. Är det lite större saker så gör jag på följande vis. Jag ställer då tre frågor till mig själv och anteckningar ned svaren så jag kan komma åt och påminna mig i det jag ska göra.

  • Vad vill jag eller behöver jag sluta göra?
  • Vad är det du vill fortsätta med att göra?
  • Vad vill jag börja göra som jag inte gör idag?

I början så kan dessa tre frågor verka stora för det är mycket man vill eller önskar. Märk att jag har lagt in ordet vill. Ordet vill skapar en positiv känsla vilket ger dig energi och du måste även tänka till om du verkligen vill.

Vill sluta göra

Vad vill jag eller behöver jag sluta göra? Det vet bara du men här kommer några exempel
– Sluta äta godis
– Att ha en bättre struktur för att slippa känna stress
– Bli snällare mot dig själv

Listan kan göra lång men mitt förslag är att du börjar med max fyra saker. Det gäller att komma igång och inte gapa över för mycket direkt.

Vill fortsätta att göra

Vad är det du vill fortsätta med att göra? Det innebär att du har fokus på det som fungerar bra och det vill du utveckla. Även här gäller max 4 saker så du har lite kontroll över det.
– Fortsätta att utveckla mig själv med hjälpa av digitala lösningar
– Vara noga med min tid så jag får bra balans i livet.
– Fortsätta att träna på dessa verktyg och bli bra på det

Vill börja med

Vad vill jag börja göra som jag inte gör idag? Här finns en uppsjö av saker kan jag tänka mig. Igen, ordet Vill är viktigt för många har bara önskningar. Önskningar slår sällan in. Men här kommer några exempel på vägen och igen, max fyra saker
– Få in i vardagen att träna.
– Gå den där kursen som du har tänkt på länge.
– Fixa den där saken du har skjutit upp.

Genom att börja träna på dessa tre verktyg så kommer du att märka över tiden att du frigör tid och du mår så mycket bättre och allt blir självklarare.

Steg
Steg

Fel: Kontaktformulär hittades inte.

Nytt år och nya löften….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen