Mike´s Mentala Gym

Tänk Om! Du är kapabel att bli en bättre version av dig själv

Känn din fiende som

även kan kallas dina vanor. Kan vanor vara en fiende?

Vanemässiga handlingar

eller ett vanemässigt tänkande över lag som över tiden har borrats sig fast och kanske inte fyller någon bra funktion längre. Alla vanor som vi skapar har till syfte att förbättra vårt liv i någon form. Över tiden så kanske syftet med en vana inte fyller sin funktion och vi kanske inte är medveten om det.

Tiden förändras

och det gör också att vi ska fundera på ifall våra vanor fyller en bra funktion. När man börjar titta på att ändra på vanor så inser man ganska snart att vanor har en tendens att borra sig fast och kan bli lite bökiga att flytta på. Dom har nästan vuxit fast. Men en bra start är att idag föra dagbok då det rent allmänt är rörigt runt oss och i samhället. Idag så har det i många fall blivit ändrade rutiner, både i ens arbetsliv men även i vardagen. Så varför inte identifiera det som känns konstigt, som du inte kan göra, inte får göra och vad du saknar. Det blir en lista om du är noga i ditt arbete med detta.

Din farthållare

är faktiskt dina vanor och nu när du har identifierat saker i din vardag som är bra men även saker som inte längre fyller sin funktion så kan det vara dags att titta på att ändra färdriktning. Vad vill du uppleva istället, vad vill du åstadkomma och vad vill du förändra. Nu kan du inte göra allt på en gång men starten att dra nytta av att inventera din vardag med dina vanor är ett första steg för dig att hitta nya vägar.
Du vet vad du har men du vet inte vad du får och det kommer att bli en spännande resa, nu när du tar nya steg i ditt liv.

Vana

    Känn din fiende som

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    Rulla till toppen