Mike´s Mentala Gym

Tänk Om! Du är kapabel att bli en bättre version av dig själv

Mentalt bokslut 2020

är vad som ska ske nu. Just begreppet bokslut brukar man hitta i den företagsekonomiska världen och jag har tagit begreppet i punchline, Mitt Mentala Gym där jag jobbar med mentalt bokslut.

Varför ett mentalt bokslut

är en relevant fråga och hur gör man det. Allt börjar med att jag gör bokslut varje vecka och ställer frågor till mig själv, vad har hänt, vad har varit bra och vad ska jag ta med mig. Det som också är viktigt är vad jag ska släppa. Bokslutet jag gör varje vecka kopplar jag sedan till månadsbokslut, kvartalsbokslut och halvårsbokslut. Sedan landar jag där jag är idag, årsbokslut på den mentala sidan. Det är inte så mycket jobb när jag har kommit in i det boksluten per vecka. Det är så i livet, att det går att skaffa vanor och då goda vanor.

Att hantera det som kommer upp….

För det första så är det så att det alltid kommer att dyka upp saker som är mindre bra och här gäller det att hantera det så det blir bra! Jag har accepterat att det dyker upp mindre bra saker och i synnerhet från omgivningen som gärna har åsikter om mig. Det är då som jag måste hantera det genom att ha ett självledarskap. Det gör jag genom att använda följande enkla saker som jag dock har tränat in:
Vi skapar tankar så ,
– Vad betyder det här för mig
– På vilket sätt är det en möjlighet
– Hur ska jag ta action.

Detta är självledarskap och jag kan ta över mina tankar, vilket är viktigt för mig. Det kommer fram i dessa funderingar mindre bra saker men det är min lärdom och som ger mig erfarenhet. Det kommer även fram saker som visar att det är mina tankar som spelar mig ett spratt och det är bra att vet det med. Dock skapar detta goa flöden i hjärnan och eventuella problem blir inte lika stora.

2021, var hittar jag där…

Det är en bra fråga och svaret kommer jag att få. Det som redan nu är bestämt är att jag kommer att mer action, att göra mer saker, att få saker ur händerna och även utmana mig själv i olika rädslor. Det är mitt mentala gym för att blir starkare mentalt. Allt som dyker upp under 2021 kommer att lära mig saker och ge mig nya insikter och även nya tankar och svar. Likväl som jag går på gym och tränar så ska jag träna mitt mentala och se till att min inre röst inte äger mig, för det hindrar mig i mina steg. Vad säger din inre röst dig?

Så vad kommer du att lära dig idag som du har hytta av och kan fånga upp i fredagens bokslut?

Bokslut
2021

    Mentalt bokslut 2020

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    Rulla till toppen