Mike´s Mentala Gym

Tänk Om! Du är kapabel att bli en bättre version av dig själv

Att släppa saker

är det detsamma som att man struntar i saker?

Din vardag

Om du stannar till och funderar på hur din vardag i genomsnitt är, kan det vara så att din autopilot är påslagen och du agerar från vad som händer här och nu och sedan upptäcker att det som skulle göras ligger lite i bakgrunden hela tiden. Det som du hade som plan att göra, kan det vara så att det skapar en inre stress ju längre tiden går?

Vad kan du påverka?

Det är lätt att hamna i situationen att man ska lösa allt. Ett verktyg jag använder och som jag tränat på hittar du här. Ett skarpt verktyg som frigör mycket energi som du kan använda på annat som är mer konstruktivt för dig i din vardag. I synnerhet när det gäller din dagsplan.

Fokus

Är något som jag övar på dagligdags. I början var det klurigt att knäcka koden hur det skulle fungera. Jag märkte att min autopilot slog till i både tid och otid. Som exempel, hade notiser inställt på mobilen och när jag satt med fullt fokus, så pingade det till. Vart hamnade mitt fokus då? Eller fick en notis från datorn att jag fick ett mail, vart tog mitt fokus vägen då? Detta har jag löst genom att ta bort notiserna, för att slippa att bli störd. Intressant att se hur mer tid jag fick att slutföra saker. Det finns många distraktioner i vardagen och genom att träna på fokus så håller jag andra distraktioner borta, min arbetsdag är lugnare nu och jag får mer gjort, med mindre insats i tid.

Hur ska du hantera din dag för att få mer gjort, fundera på det. Stanna dock inte i bara funderingen, agera och skapa din nya vardag.

Fokus
Rätt glasögon

  Att släppa saker

  Ett svar på ”Att släppa saker

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Rulla till toppen