Mike´s Mentala Gym

Tänk Om! Du är kapabel att bli en bättre version av dig själv

TKH

Vad innebär då TKH?

(T)anke, (K)änsla, (H)andling är en ekvation som man måste förstå både i sitt liv och även i vardagen.

Hur fungerar TKH?

Om vi stannar till lite och funderar på senast som du reagerade på något. Det kan vara en positiv reaktion eller en negativ reaktion. Vad hände? Var det en tanke som kom först eller var en känsla som kom först och utlöste din handling?
Ibland kommer tanken som utlöser en känsla som skapar din handling. Ibland kommer en känsla som skapar en tanke som skapar en handling. Vanligast är att det kommer en tanke som skapar känslan.

Om vi kunde styra tanken?

Klart vi kan styra tankarna, det är bara att välja medvetet vad man vill tänka på. Problemet med det är att det tar mycket energi från kroppen och därför återgår tänkande till att det undermedvetna tar över ditt tänkande och allt går med automatik, eller i sina gamla fotspår.
Det som blir spännande är att om du ändrar din tanke i en given situation och din känsla och handling blir annorlunda, vad kan du vinna på det?

Styr dina känslor och handlingar

Vi tar ett exempel, du ska lägga en straff i en fotbollsmatch. Det är första eller andra gången du ska göra det. Vad tror du händer i din hjärna då? För de flesta i den situationen så kommer flera tankar, vart ska jag skjuta bollen, jag får inte missa, alla tittar på mig etc. Detta är tankar som skapar känslor. Dessa känslor är garanterat starka, tro mig. Dessa känslor skapar handlingar i kroppen. Dessa handlingar skapar bland annat spänningar i din kropp och det blir inte naturligt. Du skjuter straffen och missar eller målis räddar.
Nästa gång du ska lägga en straff, vad händer då med dina tankar……..?

Nu ska vi testa en sak. Nästa gång du ska lägga en straff och tankarna kommer. Om du tar tre djupa andetag och tänker. Varje straff jag lägger så får jag lära mig något som gör att jag blir lite bättre för varje gång. Vad kan dessa tankar skapa för känslor och handlingar i din kropp?

Ta ett eget exempel där du har reagerat på att något är svårt och vänd på tanken, vad jag kan jag lära mig av det här för att träna för att bli bättre

Känslor (TKH)

Inse att allt som du drivs av, kommer från dina känslor som aktiverar handlingar. Genom att träna på att välja tankar och då framåtskridande tankar så att det blir en möjlighet så kan du få en enklare vardag.
Eller en ännu bättre test, du känner dig lite låg, sträck på dig, några djupa andetag och ta fram ett positivt minne som du har, exempelvis från semestern, vilka känslor skapar den tanken.
Lyck till med att träna på TKH

Glad

Fel: Kontaktformulär hittades inte.

TKH

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen