Mike´s Mentala Gym

Tänk Om! Du är kapabel att bli en bättre version av dig själv

Att må bra

Hur gör du för att må bra? Det är en viktigt fråga som man bör ställa sig. När jag börja titta på den frågan så gjorde jag en inventering över min vardag.
Det byggde på att se vad jag upplevde och hur jag reagerade på saker. Även hur jag tänkte och vilka tankar som satte igång känslor och beteende hos mig.
Genom att använda en teknik som kommer från Byron Katie. Hon delar in vardagen i begreppet Business.

My Business

Den första man ska bekanta sig med är, My Business. Det är den innersta cirkeln av tre. Här hittar du allt som du själv kan påverka, dvs göra något åt. Här gäller
det att träna på att agera och lösa de saker som du verkligen kan göra något åt. Det du upptäcker det så kommer du att må bra.

Your Business

är den cirkeln som ligger utan för My Business och här hittar du saker som andra har kontroll över. Har andra kontroll över saker så kan inte du påverka det och när
du upptäcker det så blir träningen att släppa det och gå tillbaka i sin cirkel som heter My Business. Som exempel så kanske du upplever att någon på ditt jobb tittar lite på den tröja du har på dig. Det kan kännas olustigt (en känsla) och tanken kanske dyker upp, dom gillar inte den här tröjan och jag valde fel i morse. Kan du då göra något åt det, dvs om dina kollegor har synpunkter på dina kläder? Nä, du kan inte påverka vad andra tänker, utan du drar dig till din bubbla för du kan påverka hur du tänker och upplever saker.

God´s Business

Det här har inget med tro eller religion att göra utan här hänvisar Katie till det naturmässiga som inte går att påverka. Dåligt väder. Kan du påverka det? Du kan inte få det att sluta regna men däremot så kan du styra dina tankar tillbaka till din cirkel, My Business för att inte spilla energi på onödiga saker.

När jag börja använda denna teknik så var det ovant i början. Men genom att ha med en bild av dessa cirklar både i huvudet och ritat på en lapp så blev jag påmind och belöningen som jag fick var att jag dels inte tappade onödig energi och att jag orkade så mycket mera. Så utmana dig själv, träna på detta initialt i 30 dagar så kommer du att upptäcka hur ofta du är i cirklarna Your Business eller God´s Business. Du är värd den belöningen som du kommer att få uppleva.

Må bra

    Att må bra

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    Rulla till toppen