Deprecated: Constant FILTER_SANITIZE_STRING is deprecated in /www/webvol15/83/qigj95zub1nk5hq/jafet.se/public_html/wp-content/plugins/googleanalytics/tools/class-ga-supportlogger.php on line 93

Deprecated: Constant FILTER_SANITIZE_STRING is deprecated in /www/webvol15/83/qigj95zub1nk5hq/jafet.se/public_html/wp-content/plugins/googleanalytics/tools/class-ga-supportlogger.php on line 118
Nytt år med nya möjligheter att träna på just ditt fokus.

Mike´s Mentala Gym

Tänk Om! Du är kapabel att bli en bättre version av dig själv

Ett nytt år i antågande

Igen

så kommer ett nytt år. Vad är det som går att göra annorlunda som inte gjordes under 2022? Vad ska du ha fokus på?

Fokus

Vart ligger ditt fokus någonstans? Vi upplever att vi är fokuserade och det är vi kanske för stunden. Dock, är du medveten om vilka distraktioner som du råkar möta av under en hel dag?
Jag kommer att underlätta för dig och bryta ned fokus i mindre delar, så får du en checklista att följa. Sedan är det ditt ansvar i att träna på detta för att skapa resultat. Dock gäller det att ha fokus på rätt saker

Styrkor

Enligt den svenska modellen så ska vi stöpas i samma box. Så det vi är mindre bra på ska lägga energi på att bli bättre. Här gör vi tvärtom. Fokusera på dina styrkor. Vad är du bra på och fortsätt att utveckla det. Du har då blicken på det du är bra på och feedbacken du får, även i små framgångar så kommer du att få en positiv boost.

Feedback

eller ett annat ord, framgångar. Som jag skrev ovan så får du en boost av dina framgångar. Boosten, turbon till att du fortsätter att göra det du är bra på och utvecklas.

Det positiva

Det är intressant hur vi människor, eller snarare våra hjärnor hamnar i loopen om det negativa. Dvs vad som inte fungerade. Denna loop går att träna bort så börja med att träna på att fokusera på det positiva. När det inte går som du hade räknat med så gäller det att hantera den negativa loopen och kanske klura på, vad lärde jag mig av det här? Hur kan jag dra nytta av dessa nya erfarenheter? Detta gör att du har fokus på det som ligger framför dig, inte det som ligger bakom dig, vilket är en väsentlig skillnad.

Vad är bra?

Det här är också en liten läskig grej att träna på. Vad har du i ditt liv som är bra? Det är ofta av i glömmer det. Det som är bra är nära och kära, att du är frisk, men även de små sakerna i livet. Det kan vara blomman i fönstret, regnet som gör att grödan växer. Så träna på att vara tacksam för det som är bra, det är mer än vad du anar

Möjligheter

En klassiker inför något nytt är att man tänker. Det där kan jag inte eller det där verkar svårt. Då är du satt fröet i hjärnan att det finns hinder. Även här så finns det lilla du kan träna på. Fokusera på vad du kan lära dig av dessa nya möjligheter. Även om du inte kan, så använd detta verktyg. Jag kan inte detta, ännu.
Många ser hindren först, men det är en träningssak att börja leta efter möjligheterna.

Just du

Ha fokus på dig själv, våga jobba för balans i livet, träna på att må bra och i synnerhet träna på att göra nya saker så du mår bra. Har du inte fokus på dig själv så blir allt bara ett fladder och hoppande och det skapar inte någon bra feedback eller resultat i vad du ska göra.
Ovan tips har också det goda med sig att det frigör en massa goa hormoner och signalsubstanser i din hjärna, så varför inte ge dig själv chansen nu att träna på detta.

Fokus

    Ett nytt år i antågande

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    Rulla till toppen