Deprecated: Constant FILTER_SANITIZE_STRING is deprecated in /www/webvol15/83/qigj95zub1nk5hq/jafet.se/public_html/wp-content/plugins/googleanalytics/tools/class-ga-supportlogger.php on line 93

Deprecated: Constant FILTER_SANITIZE_STRING is deprecated in /www/webvol15/83/qigj95zub1nk5hq/jafet.se/public_html/wp-content/plugins/googleanalytics/tools/class-ga-supportlogger.php on line 118
Ändra dina tankar och nå dina mål lättare än att du blir stående mitt i steget

Mike´s Mentala Gym

Tänk Om! Du är kapabel att bli en bättre version av dig själv

Ändra sina tankar?

För en tid sedan så fick jag den frågan, kan man ändra sina tankar. Personen som frågade hade kört fast i ett projekt och när kraften fanns så tappade personen energin när personen gick in i projektet. Enkelt och kort svar är ja på den frågan. Men vill du styra dina tankar så krävs lite jobb för det. Häng med.

Bakgrund, hur fungerar vår hjärna?

Under din vakna tid så tänker du ca 60 000 tankar har man forskat fram. Av dessa är 95% samma tankar som du tänkte igår! Då är det inte undra på ifall ett projekt går i stå, om hjärnan identifierar det som tråkigt eller svårt. Våra tankar kommer med automatik och genom så kallade triggers. Det som händer är att våra sinnen, syn, hörsel, smak, känsel och doft, reagerar på något och så kommer tanken med automatik. Man kan enkelt se det så här, tanke, känsla, beteende. Dessa hänger ihop och förknippar vi då med något tråkigt så hämtar vaktis upp tråkiga minnen från vårt undermedvetna och så blev det som vanligt. Denna situation skapar ytterligare en insättning, eller förstärkning av att det är tråkigt. Det som återstår är 5% medvetna tankar och det är inte så mycket så min fråga till dig, vet du vad du tänker på när du tänker?

Tankemönster

Det som är intressant är att upptäcka vilket tankemönster man har. Det är tankemönstret som styr din vardag och skapar dina handlingar och beteenden i olika situationer. Här kan du använda något som jag kallar för utvecklingsjournal. Det innebär att du har en anteckningsbok eller använder din telefon under en vecka för att skriva ner olika händelser du råkar ut för och vilka tankar som kommer farande. Fånga 5-10 saker per dag under en vecka och notera det. Efter en vecka kommer du har en ganska klar bild över dina tankemönster och hur du reagerar i olika situationer. Har du nu kommit så här långt så har du varit ärlig och uppriktig mot dig själv. Det är viktigt för att du ska lyckas ändra dina tankar.

Kort eller långsiktigt?

En bra sak att känna till om vår hjärna är att vår hjärna är trimmad till kortsiktiga lösningar och belöningar. Här finner vi förklaring till att ovan projektägare lockas till roliga saker när projektet ska slutföras. Eller att gymkortet som du köpte efter nyår blev liggande i lådan. Du kan även läsa ut i ditt tankemönster inre röst styr dig. Nu har vi kommit en bit på vägen att ändra våra tankar, eller som jag brukar säga, ska du styra dina tankar.

Dags att ändra dina tankar!

Vi har basen för att göra förändringar nu, dels genom att vi vet hur vi tänker, samt vår utvecklingsjournal. Vi behöver titta lite på hur du sätter upp dina mål. Du kan läsa mer om mål här. Jag förespråkar processmål, vilket kort innebär att du bryter ned din långsiktiga mål till små korta delmål. Det gör att det är du som påverkar utfallet och att du har fokus på det lilla och hjärnan får sin korta belöning av dopamin när du har löst ett litet mål. Nu ska du omformulera dina mål. Oavsett vad du nu har att brottas med så ska du använda dina fem sinnen. Bryt ned dina mål till delmål, gör bilder av det, tillför ljud, musik. Låt det dofta gott och känn känslan när du plockar fram bilderna. Du kan även skapa en bild/film där du har nått ditt stora mål. Var noga och se till att sinnena skapar genomslag i dina bilder/filmer. Nu tillbaka till din utvecklingsjournal. Applicera dina målbilder och var observant under din vakna till när det händer saker som är till minsta hjälp för dina mål och målbilder. Varje kväll och då menar jag varje kväll så skriver du ned tre saker som har varit roliga under dagen som kan påverka att du närmar dig ditt mål samt minst en sak som du har lärt dig.

Tips, ändra dina tankar.

Genom att aktivt vara medveten om dina tankar och att det är en stor del av ditt beteende i vardagen så kan du skapa nya tankemönster. Hjärnan kan inte skilja på verklighet och fantasi så då kan vi programmera om det som inte är bra tankar. Vi förstärker tankarna med målbilder som är kryddade av våra sinnen för det är hjärnan svag för. Fungerar det här, ja det gör det så länge du är ärlig mot dig själv och gör hemläxan. Jag själv använder även att meditera för att förstärka upp mina tankemönster. Du dags att träna.

Ändra dina tankar
Naturlag

  Ändra sina tankar?

  Ett svar på ”Ändra sina tankar?

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Rulla till toppen