Deprecated: Constant FILTER_SANITIZE_STRING is deprecated in /www/webvol15/83/qigj95zub1nk5hq/jafet.se/public_html/wp-content/plugins/googleanalytics/tools/class-ga-supportlogger.php on line 93

Deprecated: Constant FILTER_SANITIZE_STRING is deprecated in /www/webvol15/83/qigj95zub1nk5hq/jafet.se/public_html/wp-content/plugins/googleanalytics/tools/class-ga-supportlogger.php on line 118
Dina tankar - Mike´s Mentala Gym

Mike´s Mentala Gym

Tänk Om! Du är kapabel att bli en bättre version av dig själv

Dina tankar

blir också ditt handlande. Jag brukar säga, det blir som du tänker!’

Något händer och några av dina eller flera av dina fem sinnen reagerar. Går ned i ditt undermedvetna och letar efter snarlika händelser. Anledningen till det är att hjärnan är lat. Finns det liknade händelser så hämtar hjärnan upp dessa och du reagerar. Ibland med goa och glada känslor ibland med mindre goda och glada känslor.

Hur kan du styra dina tankar?

Vi måste vara medvetna om att ca 5% av våra tankar är viljemässiga. Resten går med automatik och är motsvarande gårdagens tankar. Ett verktyg som man kan använda är du mitt i allt brus, fokuserar på något helt annat än vad som har kommit upp i hjärnan. Det är att smalna av allt som sker runt dig och fokusera på en sak. I början är det svårt, för dina tankar är van att löpa amok. Men här kan det underlätta om du tar fokus på något du gillar, kan vara ditt husdjur, något som du ska göra snart som du ser fram mot eller vad du hittar.

Inlevelse

När du har fått fokus så ska du träna på att skapa en inlevelse av vad du har fokus på. Med andra ord låt dig fångas av det du har valt att uppmärksamma. I början kommer du att tappa fokus, men börja om då, ta fokusmålet och sedan hänge dig till det. Som allt här i livet så kräv det träning för att man ska bli bättre. Ett exempel från mitt liv och vardag är disken. Ingen höjdare att diska men då lägger jag fokus på en bild jag har i hjärnan som visar en ren och skimrande diskbänk. Sedan sätter jag igång och för varje sak jag sköljer av så ser jag hur jag kommer närmare den skimrande diskbänken. Det gör att min hjärna jobbar framåt, proaktivt och det finns inte utrymmer för andra tankar än det mål jag har. När det är klart så får hjärnan sin belöning, en dopamindusch, och jag känner mig nöjd. Jag har med andra ord levt mig in i uppgiften och tiden har försvunnit.

Det här går att praktisera på många olika områden och det gäller att ha fantasi och träna på det. Och glöm inte att det vi råkar ut för, även tråkiga saker tankar går att formulera om till bra erfarenheter som man kan återanvända framöver eller i framtiden.

Färdigdiskat
Färdigdiskat

Fel: Kontaktformulär hittades inte.

Dina tankar

Ett svar på ”Dina tankar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen