Mike´s Mentala Gym

Tänk Om! Du är kapabel att bli en bättre version av dig själv

Vem ska lära dig något idag? Att lyssna

Först när du lyssnat vet du. Men hur kan du lyssna?

Vem lär mig något idag?

är en fråga du ska ha med dig. Faktum är att varje person eller grupp du möter har något att lära dig. Ta inte mötena för givet och att autopiloten slås på. Tänk efter vilka du har träffat idag. Vad du har med dig i ny kunskap efter alla dessa möten? Om du inte kommer på något som du har lärt dig så blir följdfrågan direkt. Vart var ditt lyssnande och dina tankar då? Det är en stor tjusning i att upptäcka att varje möte ger mig en större kunskap. För alla har något som jag kan ta med mig i vardagen som kunskap.

Nuet

är viktigt att befinna sig i. Är du inte i nuet, dvs fokus på det du gör just nu. Så är du i din tankevärld någon annanstans med resultatet att ditt fokus inte är i nuet. Det gäller att knäcka den koden att du upptäcker att du är i andra tankar. Du kan dra dig tillbaka till nuet. Ett exempel är att du sitter i ett möte eller ett seminariet Du upptäcker att du sitter och ritar något på blocket eller börjar fladdra med din telefon för att kolla in vad som har hänt. Det här är säkra tecken att du inte är i nuet.

Lyssna

kunde du dels ta del av i länken ovan och det är värt att poängtera att du är bra om du tränar på att lyssna utan att lägga in egna värderingar eller tankar i samtalet. Så fort du gör det så tappar du fokus direkt. Det är en konst att hitta rätt att lyssna färdigt, som jag kallar det för. Men det finns så mycket att vinna på att lyssna färdigt och du får även en stor fördel med detta. Den som pratar märker att du lyssnar färdigt och du kommer att stiga i deras ögon, det är inte fy skam 🙂

Att lyssna
Vem ska lära dig något idag? Att lyssna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen