Mike´s Mentala Gym

Tänk Om! Du är kapabel att bli en bättre version av dig själv

En sak i taget

Att vara fokuserad på en sak i taget kan låta enkelt, men är det så enkelt som det verkar? Just för stunden så har du fokus på det du gör och vad händer om det piper till i mobilen?

Multitasking

är ett känt begrepp och vi upplever att vi får mycket mer gjort när vi använder multitasking. Som jag skrev ovan så piper till i mobilen och du ändrar fokus till sms:et. När du sedan återgår till det du jobbade med, vad händer då? kommer du in i flytet direkt?

Pomodora tekniken

Jag har hittat en lösning som passar mig bra. Det är pomodora tekniken. Googla på det. Den tekniken underlättar betydligt för mig att ha mitt fokus och inte bli störd av andra saker. Bonusen är en högre effektivitet som inte är helt fel. I början så uppstod en negativ bieffekt som var positiv. Jag som trodde jag var effektiv med tiden var det inte. Blev brutalt påmind att det inte var som jag trodde.

Fokus på en sak

är en träning och när du kommer in i det flytet så kommer du att finna ett inre lugn och du känner att du levererar. Ett träningstips i början är att du skriver ned alla avbrott som du råkar ut för när du har fokus på en sak som du ska göra. Allt från sms, mail som kommer in, telefon som ringer eller en kollega knackar på din dörr. Det blir en intressant dagbok, tro mig och det är värdefull för din fortsatta utveckling. Och glöm inte att ha rätt mål i det du gör.

    En sak i taget

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    Rulla till toppen