Mike´s Mentala Gym

Tänk Om! Du är kapabel att bli en bättre version av dig själv

Begränsade föreställningar

är ett intressant begrepp. Vad innebär begränsande föreställningar och kan man göra något åt det?

Vart kommer begränsade föreställningar ifrån?

Ett enkelt svar är att något som vi har med oss från vår uppväxt och omvänt så kan vi ha med oss obegränsade föreställningar. Men nu håller jag mig till begränsade föreställningar. Hur är ens uppväxt? Vad fick man lära sig i hemmet? Lära sig av kompisarna? Så även i skolan. Omgivning och miljö påverkar oss väldigt mycket och formar oss och styr vår utveckling.

Exempel på begränsade föreställningar kan vara…

  • Jag lyckas aldrig med någonting.
  • Jag är utsatt för fara.
  • Jag är inte värd något.
  • Jag är för annorlunda.
  • Jag är inte värd bättre.
  • Jag duger inte som jag är.

    Det här är inte ovanligt och har man mer sig detta i bagaget så kan det lätt bli kramp i hjärnan när man ska göra saker. Det här sätter sig på självkänslan och det påverkar ens vardag väldigt mycket.

Botmedel

Här gäller det att skaffa sig mod. Att skaffa sig mod krävs mod. Men det är en bra start att träna på att lära känna sig själv och börja finna vad man vill förbättra sig i och i vilka områden. När man har påbörjat den processen så tar nästa process vid, att träna på att skapa obegränsade föreställningar. Här gäller det att jobba med självkänsla och det dagligdags. Livet är en träningsarena i de flesta situationer. Ett inlärt beteende går att lära om

Avslutning

Tänker inte skriva så mycket mer i detta just nu, utan syfte var att skapa en aptitretare och skapa lite tankar hos dig som läser detta. Lösningarna finns och många lösningar hittar du om du söker i min blogg.

[contact-form-7 id="727" title="Mer info från Jafet"] 
Begränsade föreställningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen