Mike´s Mentala Gym

Tänk Om! Du är kapabel att bli en bättre version av dig själv

Semester vs Återhämtning

En klassiker i dessa tider är att intervjua personer som avslutar sin semester och många säger att de hade behöver längre semester och inte känner sig utvilade! Det finns lösningar på det

Vad är återhämtning

Många förväxlar återhämtning med att vila. Vila per definition är när man kommer hem från jobbet och sätter sig i soffa och pustar ut. Detta är inte återhämtning då hjärnan är i full gång. Slår du sedan på TV´n och ser nyheterna så matas du med negativa impulser och din anspänning i kroppen ökar. Så 4 veckors semester från jobbet är inte likställt med återhämtning utan andra verktyg ska till

Verktyg till återhämtning

En god investering i sig själv är att träna upp sin förmåga till återhämtning. Den investeringen kostar dig max 15 minuter per dag samt att du kan använda kortversionen som då tar 5 minuter om du behöver ett break på jobbet. Min erfarenhet är att per investerad minut så belönas du med 3 gånger tillbaka när det gäller återhämtning.
Lösningen heter att meditera.

Meditation

Första gången jag kom i kontakt med meditation kändes det väldigt ovant och faktiskt stressande. Men som allt här i livet så med lite träning så blir man bättre och idag så är det en del av min vardag och en trygghet att veta att jag kan plocka fram det verktyget. Här kommer en lite guide:

 • Sitt bekvämt på en stol. Håll ryggen rak och blunda om du vill. Du kan även ligga bekvämt och blund.
 • Låt din uppmärksamhet vila på andningen. Lägg märke på när du andas in, lägg märke till när du andas ut.
 • Tappar du uppmärksamheten på andningen, för vänligt tillbaka uppmärksamheten på andningen. Att du tappar uppmärksamheten är vanligt i början och man kan bli frustrerad.
 • Upprepa steg tre igen och igen, med vänlighet och tålamod till dig själv.
 • Nu mediterar du. Så gratulera bara dig själv och fortsätt vila i meditationen. Utan att försöka förändra eller förbättra det du upplever i nuet.
  En viktigt del är att du sluter ögonen då du begränsar intaget av information som gör det lättare att ha fokus på andning

Ytterligare verktyg

Genom att jobba med sitt mentala, så kan du förebygga mycket och blir mer medveten om din vardag och hitta en bra balans.
Träna på nu på att bli bra på återhämtning

Återhämtning
Återhämtning

  Semester vs Återhämtning

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Rulla till toppen