Mike´s Mentala Gym

Tänk Om! Du är kapabel att bli en bättre version av dig själv

Träning är viktigt, mental träning

Dagligdags läser vi om hur viktigt det är att röra på sig, rätt kost, bilder på hur man ska se ut. Dock är det väldigt sällan som den mentala träningen lyfts fram. Vårt mentala välmående är viktigare idag än någonsin. Den miljö som vi lever i skapar vad jag kallar, missuppfostran. Vi trampar på och formas utan att tänka till hur vårtt mentala mår. Tänkte ta några exempel för att åskådliggöra och skapa en igenkänning hos dig som läsare.
1. Tjatiga samtal eller ett annat ord som benämns älta. Det ofta som man går och ältar själv utan att man är medveten om det. Det skapar en negativ loop som förstärker ett mindre bra välmående. Är det dessutom i en grupp människor så hjälper man att förstärka det negativa. Det kan vara orättvisor, otur, bedrövliga saker och alla återger just sin berättelse. Visst är det ok att ha åsikter om saker som inte är positiva, men ingen längre tid då i regel inte går att påverka. Lösningen är när man är själv att tillåta sig att älta upp till 30 sekunder, max. Sen fokusera på något helt annat som går att påverka. Är man in en grupp så kan man påtala efter 30 sek, kan vi prata om något positivt eller något som vi kan påverka.

2. Vad kan du påverka och förändra? Det är ofta vi dras med i egna tankar eller som ovan, i grupp i saker som vi inte kan påverka. Ett exempel är vädret! Hur mycket vi än lägger negativ energi på vädret, om det nu är dåligt eller för varmt, så kan vi inte påverka det. Det är som att sitta i en gungstol och gunga. Fram och tillbaka, men vi kommer ingenstans. Varför inte träna på att Våga vara lycklig!  Så fokus på saker som går att påverka och förändra som är roligare än att fastna i något som inte tillför någon go energi.

3. Ofta tanken kommer, det går inte eller jag kan inte! Men om vi använder lite hjärngympa och tänker lite omvänt. Dvs om det nu skulle gå, eller om jag nu skulle kunna, hur skulle jag göra då? Igen, missuppfostran skapar tankeloopen att det inte går eller jag kan inte. Vem har bestämt det egentligen? Lista upp saker som du inte kan men vänd på frågeställningen. Om jag kunde, hur skulle jag göra då?

4. Som beskrevs ovan så är det lätt att se hindren. Men även här så kan vi träna på lösningen. Som exempel så anser många att dom inte kan prata inför en publik (missuppfostran?) Men om man nu skapar en film i sin egen hjärna där man ser att man håller ett tal inför 20 personer. Denna film kan man spela upp flera gånger per dag. Samtidigt så skriver du ett kort tal om något som du gillar och för in det i din film. Allt efter som du blir van med tanken så kan du utöka din film till 30 personer för att så småningom kanske hålla ditt tal för en grupp människor. Jag lovar, det har skett en förändring.

5. Slutligen så är det viktigt i det mentala gymmet att fokusera på lösningar, möjligheter och det om görs bra. Det är en bra motpool mot att hamna i loopen där hindren skymmer din sikt. Gäller att möta intrycken utan att tappa energi och resultat kommer fortare än vad du anar. 

Har du läst så här långt så har du fått lite aha upplevelser. Så skapa din egen mentala träningsbok nu och börja träna för att skörda just dina framgångar
Träning är viktigt, mental träning

2 svar på ”Träning är viktigt, mental träning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen