Mike´s Mentala Gym

Tänk Om! Du är kapabel att bli en bättre version av dig själv

Att vara lycklig

är väl en relevant fundering som alla bordet ställa sig. Men vad innebär det att vara lycklig?
Det frågan har du själv svaret på och det gäller att vara lite finurligare än så. Dels måste du kunna svara på frågan, hur ska jag göra för att bli lycklig? Hur ser din vardag ut? Vad gör du under din fria tid? Har du egen tid? Det är ett batteri av frågor att gå igenom för att man ska kunna svara på det.

Vill du möta lyckliga människor?

I din vardag så möter du hela tiden människor. Dagispersonal, kollegor, läkare, tandläkare med flera. Ställ dig nu frågan om du vill möta en olycklig eller lycklig tandläkare när du ska dig? Hur känns det att lämna barnet till en olycklig personal på dagis. Det är inte optimalt vill jag hävda för dig eller barnet.

Metoden för att hitta lycka och vara lycklig

Du gick igenom lite hur frågor här ovan vad som som bl a gör dig lycklig. Nu gäller det för dig att välja bort dom saker som inte gör dig lycklig och välja till saker som gör dig lycklig. Som exempel så kan jag ta en julafton. Många firar jul med sina föräldrar, även i vuxen ålder. Om du inte är lycklig över ditt julfirande så välj bort det. Här kommer en massa tankar fram, att så kan man inte göra, dom vill inte sitta ensamma, vad ska dom tänka om oss då? Men följdfrågan är att om du gör saker för andra som inte gör dig lycklig så lever du någon annans liv. I ditt liv.

Rädslan att välja

Som jag skrev ovan så startar reptilhjärnan en massa anledningar att jag inte ska välja bort. När man börjar välja bort saker i sitt liv som inte gör en lycklig så är man rädd att förlora något. Faktum är att det inte stämmer. Jag förde en utvecklingsjournal när jag började välja bort och välja till saker. Det visade sig att omgivningen knappt märkte det. Anledningen till det är att omgivningen har fullt upp med sig själva och inte är ett dugg intresserad av dig, egentligen. Så var inte rädd att välja bort och till nu för du vill väl vara lycklig så du kan ge max till din omgivning. Det är värt det. Träna på nu

Välja

    Att vara lycklig

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    Rulla till toppen