Mike´s Mentala Gym

Tänk Om! Du är kapabel att bli en bättre version av dig själv

Möt intrycken utan att tappa energi

Dagligdags och löpande så utsätts vi för intryck och påverkan i olika former. Det är spännande för att det skapar reaktioner hos oss, vare sig vi vill eller inte. 

Det är inte alltid man tänker på att stimuli från omgivningen gör att vi reagerar. Exempel kan vara matdoft som gör att vi känner hunger. Ser en person med en lustig gulgrön keps så händer något i vår hjärna. En person säger något som berör oss och då skapas känslor. 

Finns hur många exempel som helst när du tänker efter då du har reagerat på intryck som du har råkat ut för. Poängen blir nu att identifiera det intryck som skapar energitapp. 

Av gammal vana så tänker vi inte i dom tankarna utan vi förblir i det tillståndet där energin försvinner. 
Men om det nu är möjligt att komma ur det tillståndet, hur skulle det kännas? 

När vi märker att vi tappar energin så måste vi slå på vår inre dialog med oss själva. Med andra ord identifiera vad det var som satte igång processen. Kanske inte lätt alla gånger men träning ger färdighet. 

När vi hittar den eller de saker som satte igång den negativa processen så måste några frågor ställas. 
- Är det något som jag kan påverka nu? 
- Det som skapar energitapp, är det adresserat till mig? 
- Är det något som jag ska ta åt mig av? 
- Kan jag förebygga så jag inte tappar energi på onödiga intryck? 

Tekniken är att hitta sina frågor som man hittar vad det är som gör att man reagerar. Det som sker är att vaktmästaren i hjärnan springer och hämtar minnen och förstärker energitappet. 

Det tas upp i Att våga vara lycklig och där hittar du hur du kan plocka fram goa minnen och möta intrycken som tar energi. Detta för att hjärnan kan bara göra en sak i taget och det är ditt jobb att se till att vaktis gör rätt saker med minnena. 
Det är förvånansvärt ofta som man gör små saker till ett problem och det förstärks då om man inte har koll på vaktis. 
Det jag bl a gör när något skapar en negativ känsla för mig är att jag ställer frågan om det som skapade var adresserat till mig? 

Oftast så var det inte det och då skapar jag bilden att jag sänder tillbaka det, dvs åter avsändaren. Gäller även att förstå att man inte kan vara alla till lags. Välj omgivning med omsorg och välj vilka du ska umgås med beroende på din energinivå du har. 

Så begreppet "Det blir som du tänker" är en devis att bära med sig och du märker snart att du kan styra dina tankar, istället för att tankarna styr dig. 
Inre dialogenergitapp
Möt intrycken utan att tappa energi

3 svar på ”Möt intrycken utan att tappa energi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen