Mike´s Mentala Gym

Tänk Om! Du är kapabel att bli en bättre version av dig själv

Vad är bra med problemet?

Visst har du råkat ut för att du har stött på problem? Tänk efter, hur är din spontana reaktion när det blir ett problem? Är det så att du ser problemet som ett problem? Ok, om du ser ett problem som ett problem, vad händer dom du ställer dig frågan, vad är bra med problemet? Vilka tankar och känslor får du då?

Vad är inte perfekt, ännu?

Är detta ett problem att något inte är perfekt, ännu? Vad kostar det i tid och energi om det ska vara perfekt? Vad vinner du på det? Det gäller att hitta en balans när man känner att det här räcker för kostnaden kan dra iväg i tid och stress annars. Märk att jag lade dit ordet, ännu för då känns det oftast lite lättare att jag har tid och behöver inte vara klar nu.

Vad är jag beredd att göra för att få det jag vill?

Ibland dyker det upp en idé som bara är så strålande och briljant så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Hur ska jag agera då? Här är det viktigt att sätta sig ned och verkligen gå igenom vad det kommer att innebära att förverkliga den här idén. Har jag resurser, tid, ork, måste jag ändra och ta bort något i mitt liv. Med andra ord är grunden till planeringen viktig.

Vad är jag beredd att sluta med för att få det jag vill?

Det här hänger ihop med rubriken ovan. Dvs var är jag beredd att göra för att det jag vill? Det kan innebära att jag måste sluta med något. Veckan har trots allt 168 timmar och dessa timmar ska fördelas på ett gäng aktiviteter.

Hur kan jag njuta av processen medan jag gör vad som krävs för att få det jag vill?

En väldigt viktig punkt som måste vara med i det mesta jag gör. Vad är det som gör att jag kan njuta av resan och ha roligt. För trots allt kan det vara en resa som tar ett par år. Exempelvis att bygga ett hus. Här gäller det att hitta drivkraften och motivationen för annars så sjunker projektet och blev bara en illusion. Kan ta mig själv som exempel som har varit deltidspolitiker i 7 år och alltid funnit inspiration i alla timmar jag har lagt ned. Så, vad behöver du träna på av ovan rubriker?

Problem

    Vad är bra med problemet?

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    Rulla till toppen