Mike´s Mentala Gym

Tänk Om! Du är kapabel att bli en bättre version av dig själv

Vem äger din tanke

är något som jag brukar sitta och filosofera lite över. Just din tanke som min tanke är något som hela tiden finns där, dvs tankar

Vem har ansvaret över sin tanke

är en relevant fråga. Ponera att något händer och du reagerar, oavsett om det är positiv eller negativ reaktion. Att säga, du gjorde mig fö¤##¤ad har aldrig och kommer aldrig att fungera en relation. Då menar jag i alla relationer. Det är att skylla ifrån sig, hävdar jag. Återigen, tänk till lite, vem har ansvaret för vad du tänker?

Beslut

är också intressant att lyfta, Vem ansvarar för de beslut som du ska ta? Om du nu enligt ovan skyller på andra, vart är då ditt ansvar över beslutet? Ett beslut startar med en tanke, eller? Visst kan det vara enkelt att lämna över beslutet till andra, eller inte ta något beslut alls, men det är också ett beslut, att inte ta beslut.

Reaktioner

Hela tiden matas vi av input från omgivning, händelser av olika saker. Dessa skapar reaktioner på gott och ont. Om vi nu ställer oss frågan, vem bär ansvaret för våra reaktioner, god som mindre goda reaktioner och beteende? Visst, det lättaste är att peka bort från sig och säga, den gjorde mig fö¤##¤ad men är det hela sanningen?

Slutsats för tanke

Det finns mycket att skriva om tankar och vårt tankemönster och det finns mer att hitta i denna blogg. Men några saker kan du och jag fastställa:
– Jag är den som skapar mina egna upplevelser och jag kan välja vilka upplevelser jag skapar.
– Det är inte saker och individer som gör ditt beteende och uttryck, det är jag själv som skapar det beroende på hur jag hanterar mina tankar och dess reaktioner.
– Jag väljer hur jag vill tänka om det som händer i mitt liv och kan styra det, genom att träna på det.

Hjärnans centran
Hjärnans centran

    Vem äger din tanke

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    Rulla till toppen