Mike´s Mentala Gym

Tänk Om! Du är kapabel att bli en bättre version av dig själv

Syfte

Många gånger gör vi saker per automatik utan att tänka efter. Varför inte börja med vilket syfte som finns med när man gör saker?

Automatisering

Varje dag så gör vi saker per automatik. Men varför gör vi det? Den frågan glömmer vi bort och på så vis tappar vi kontakten med nuet. Ett exempel är att varje morgon och kväll så borstar vi tänderna. Vi kliver in och skakar loss med borsten, men varför? Det är en inlärd process som vi gör utan att tänka, eller?

Värdet av att ha ett syfte

När vi lägger in syftet i vad vi gör så börjar hjärnan att producera bilder, tankar och upplevelser. Helt plötsligt så blir aktiviteten i nuet och får ett större värde och skapar även lite hjärnträning att vara medveten. Det skapar också tankar om att man kanske blir ödmjuk att sköta tänderna så får du kanske behålla dom längre där dom ska vara.

Hjärnan är lat

och med det så försöker hjärnan och dess inre samtal göra så lite som möjligt för att spara energi. Det blir bekvämt men du förlorar väldigt mycket på det då du inte är närvarande i vad du gör. Så det är också en fråga jag vill ställa dig, ska du styra din hjärna eller ska din hjärna styra dig?

Makten

är viktigt och det är viktigt att du tar makten över dig själv, ett eget ansvar för hur du ska må. Genom att träna på att vara medveten eller vara i nuet, ger så mycket tillbaka och så mycket värdefulla upplevelser. Som nu, när våren börjar komma, ser du hur björkarna börjar leva upp och grönska? Hur kan du träna på att vara i nuet från och med nu? Testa

    Syfte

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    Rulla till toppen