Mike´s Mentala Gym

Tänk Om! Du är kapabel att bli en bättre version av dig själv

Det tomma vita pappret

ska fyllas. Du är i färd med att skapa en organisationen som från början. Det vet vad som ska utföras och vad som gäller kommande tid framöver. Men hur ska du göra nu, hur ska du bemanna organisationen med rätt egenskaper?

Ledarskapet, vad är viktigt?

Fungerar den traditionella strukturen idag som de flesta organisationer har? Troligtvis inte då det är snabbare rörelser idag än för 25 år sedan. Det är viktigt att organisationen och då menar jag på toppnivå hanterar dagens ledarskap som bygger på lite andra parametrar än de stuprör som finns idag. Hur är det med flexibiliteten i just din organisation?

Flexibilitet eller….

Vi är vana med ganska stabila förhållanden men det har ändrats ganska fort under de sista 10 åren. Nya förutsättningar råder i just att ställa om. Ett stabilt läge så finns en organisation med en slagsida av den styrka marknaden vill ha. Här kan vi ta tidningsbranschen som sakta och säkert håller på och krackelerar då alternativ media som begrepp har tagit plats. Det är både innehållsmässigt och organisationsmässigt som det är förändringar. Här gäller det att leda ett utifrån teamperspektiv. Kunna veta vilka mina egenskaper är men även har koll på mina kollegors egenskaper. Det skapar även ett annat klimat där man snabbt kan ställa om och ta in egenskaper i teamet som saknas vid en omställning och det klarar inte den gamla stuprörsorganisationen.

Teamledarskapet

I det moderna teamet så styr teamledare tillsammans med teamet och det blir en helt annan delaktighet. Teamledaren har inge behov av att vara i centrum och har även en känsla över vilka egenskaper som saknas och är inte rädd att komplettera teamet med nya egenskaper. Teamet i sig är trygga med det och har ett internat språk som gör att man respekterar varandra och stöttar varandra.

Nästa steg

är att återgå att rent strukturellt rita upp din organisation. Titta igenom hur den är idag och jämföra det med att team. Om du nu kunde göra om din organisation för att skapa bättre effektivitet och bättre kommunikation och stämning, vore inte det bra. Fortsättning kommer här i bloggen med olika lösningar och kurser.

Team
Team

    Det tomma vita pappret

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    Rulla till toppen