Mike´s Mentala Gym

Tänk Om! Du är kapabel att bli en bättre version av dig själv

Stress som oro hänger ihop

och förstärker varandra. Så oro skapar stress. Men finns det något mer involverat i detta…

Rädsla

är en känsla som antingen är konkret eller som jag kallar det, påtagen känsla. Men det så menar jag att man konstruerar en rädsla som inte behöver stämma med verklighetens karta. Återigen så är det en fråga om att möta situationen som kan orsaka rädsla. Men man spinner ofta  vidare i stress och oro.
Att möta sina intryck har jag skrivet om här och det är viktigt att man tränar på att möta saker på rätt vis. Vidare så är människan rent generellt duktig på att skapa oro och stress. Bland annat så är vi duktiga på att skjuta upp saker och på så vis hamnar vi i lägen där vi ligger efter eller upptäcker att vi inte har gjort det vi skulle ha gjort. Vi är också duktiga på att förneka saker och det ska ske i olika former och några exempel finns här och lösningen är att man har ett eget ansvar. Det är viktigt att man själv ta sitt ansvar och om man inte kan det, träna på det. Om man inte tränar så blir man aldrig bättre i det som man vill bli bättre i. Ett känt citat är “om man alltid har gjort som man alltid har gjort så får man samma resultat”

Rädslan, oron kan ta sig i uttryck på olika vis och som jag råkade ut för senast att det var mitt fel. Men som jag antyder ovan så är det viktigt att träna på att möta och förebygga så att man inte konstruerar rädsla och det helt i onödan. Det finns mer att läsa om detta i min blogg.
Träna på…..

rädd

Fel: Kontaktformulär hittades inte.

Stress som oro hänger ihop

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen