Mike´s Mentala Gym

Tänk Om! Du är kapabel att bli en bättre version av dig själv

Konsten att mötas i möten

är inte alltid självklart då möten beror på olika saker och deltagarna.

Mötets sammansättning

Det är alltid spännande med möten, nya som gamla och just nya möten föranleder att man tar fram sin erfarenhet och använder den. För ett tag
sedan så hade jag förmånen att få delta på ett möte. Det var en ny konstellation för mig och många nya ansikten. Dels så har jag lite erfarenhet av ålder och att även ha deltagit på möten. Men i detta specifika möte så kunder jag lätt använda min kompetens från Belbins Teamroller. Ganska snart så uppstod en situation där två personer börjar “kriga” mot varandra om vad som skulle göras. För mig var det ganska uppenbart att det var rollen Shaper som steg fram. Kul och spännande att se den fighten men även hur resten av deltagarna backade. En annan tydlig roll som klev fram var en Complete Finisher Den rollen har en väldigt viktig aspekt och det är att en CF jobba mycket noga. Så även i detta möte då personen inte hängde med vad våra 2 SH gjorde när dom drog iväg. Övriga deltagare backade just för att dom inte ville stöta sig med SH. För min egen del när jag hade hade läget under kontroll när det gäller roller så plockade jag fram mina kunskaper inom NLP.  Med dom verktyg som jag har med mig från det område så kunder jag möta situationen och inte spilla energi eller dras med av bara farten. Det är annars lätt hänt.

Mentala cocktailen NLP och Teamroller

är en viktig och nyttig blandning. Detta för att det är att identifiera vilka roller som finns i gruppen och det blir lättare ju mer man lär känna gruppen. Sedan att använda NLP för att styra sin egna energinivå och inte tappa energi på onödiga saker är viktigt. Det är så att en SH har rätten vara aktiv och kliva på och vet man det så kan man lätt acceptera mötets olikheter. Genom att använda och blanda olika modeller så går det att ta bättre beslut och även föra mötet framåt till mer konstruktivt än det genomsnittliga.

Möten
Möten

Vill det veta mer, så kontakta gärna mig för vidare samtal…..

Fel: Kontaktformulär hittades inte.

Konsten att mötas i möten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen