Mike´s Mentala Gym

Tänk Om! Du är kapabel att bli en bättre version av dig själv

Planering är en viktig

del i vårt projekt. Vår kompis som är duktigt på det är en Implementer (Imp) och här kommer kanske excelarken fram. Här organiseras julklappsköpen upp och man tittar även tillbaka ett år om det kan vara till en en hjälp att hitta varianter av förra årets team. Här har vi vår verkställare.

Behovet av en verkställare

När vi nu i julprojektet börjar närma oss målet  så måste vi ha en s k verkställare. Dvs en roll som kan det här med planering, struktur och kan bocka av vad som är gjort. Sedan även att ha koll på vad vi har kvar. När man tittar lite mer på dom olika roller och förstår mer vad som är deras olika styrkor så ser man att en person inte har alla dessa egenskaper. Alla som kan Belbin kan också ta fram respektive egenskaper som dom 9 olika roller har. Men bara kortsiktigt. Man har 3-4 egenskaper/roller som väger tyngre än andra och som är tongivande.

Hur mixar man….

När man börjar få lite koll på Belbins teamroller så blir det enklare att förstå att exempelvis en Plant (kreatör) är viktig, men om inte våran kompis IMP finns med och blir en verkställare så blir det inte så bra. Men för att det ska kunna ske så måste en Coordinator (CO) finnas, en som leder och ser vilka roller/egenskaper ska in för det optimala. En Teamworker (TW) ser till att det finns lite fika slätar över när när IMP reagerar för mycket på PL hur tanker. Behöver vi får något snabbt gjort så gäller att vi tar in vår Shaper (SH) som agerar direkt. Nu börjar vi snart nå vårt mål. Att vara medveten om att egenskaper kompletterar varandra och att inse att det underlättar. Träna på att ta nästa steg för att bli effektivare i ditt ledarskap ……..

Verkställare
Implementer
Planering är en viktig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen