Mike´s Mentala Gym

Tänk Om! Du är kapabel att bli en bättre version av dig själv

Att möta något nytt

är alltid spännande, tycker jag. Men det kan bero hur man möter det nya. Det är viktigt att man inte låter hjärnan tar över för mycket utan att man möter det som är nytt.
Det kräver lite träning, som allt här i livet, men vad vore livet utan träning.

Oron som känns

i magen är ett bra och säkert tecken. Det är en viktig signal att man är utanför den komfortabla zonen. Bli inte rädd för magkänslan då den är naturlig, men ge akt på den för den känslan vill gärna få dig att ta något steg tillbaka. När du känner närvaro av den känslan så kan du möta den och vända den till något som ger energi. Genom att bli kompis med känslan så kan du ta steg framåt och använda känslan till att skapa god energi.

Första gången något nytt händer

lär nog inte  stämma för dig. Det händer nya saker hela tiden, stora som små saker. Tänk tillbaka lite hur din livsprocess har varit, lärt dig cykla, gå, köra bil. Det finns mycket som du har gjort där magkänslan har levt sitt liv. Bli kompis med vad du har gjort och lärt dig. Våga ge dig beröm för det för det ger dig kraft och styrka att möta nya saker, tillsammans med magkänslan.

Vart sitter oron

kan man fundera lite på, Svaret är enkelt, oron sitter i din hjärna och det är inte en äkta oro, utan en konstruerad oro för vad du ska göra. En äkta oro skapar ett flyktbeteende, dvs något händer som är farligt och reptilhjärnan drar igång direkt för att rädda dig. Så möt din oro i hjärnan att det inte är en sanning och hur ofta har din oro var sann under ditt liv?

Tiden är ett

listigt verktyg och här är det viktigt att vi inser att det är vi som använder tid på våra premisser. Om du nu känner oro för vad du ska göra och du är då medveten om att det är en konstruerad oro som sitter i hjärnan som mycket sällan stämmer med verkligheten. Det är en bra plattform och då kan du också fokusera på att det du ska göra kommer att vara klart efter en stund. Bara du vet hur länge det tar, men du har även erfarenheten sedan tidigare att det kommer att vara över när det är klart. Ta ett prat med dig själv om att du redan nu ser att det kommer att vara över efter dina tidsenheter.

Otur eller tur

är det lätt att gömma sig bakom. Eller peka på andra faktorer. Men när du pekar på något med pekfingret så har du tre fingrar mot dig själv. Testa så får du se. Jag har accepterat att livet inte är rättvist och jag är glad över det. Det ger mig möjligheter att utvecklas som person och lära mig nya saker. Vore livet lätt så står man stilla och när jag möter något som är nytt, tänker jag, “Hot eller möjlighet” och växlar direkt till möjlighet för att skapa positiv energi och att använda ovan rubriker. Vill du växa, börja möta möjligheterna.

Känna oro
Oro

Fel: Kontaktformulär hittades inte.

Att möta något nytt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen