Deprecated: Constant FILTER_SANITIZE_STRING is deprecated in /www/webvol15/83/qigj95zub1nk5hq/jafet.se/public_html/wp-content/plugins/googleanalytics/tools/class-ga-supportlogger.php on line 93

Deprecated: Constant FILTER_SANITIZE_STRING is deprecated in /www/webvol15/83/qigj95zub1nk5hq/jafet.se/public_html/wp-content/plugins/googleanalytics/tools/class-ga-supportlogger.php on line 118
Bokslut är viktigt för att kunna ta nästa steg i sin utveckling.

Mike´s Mentala Gym

Tänk Om! Du är kapabel att bli en bättre version av dig själv

Bokslut

är alltid viktigt att göra. Inte bara i företag utan bokslut gör jag varje vecka, varje månad och varje år. Det känns konstigt att bara gå vidare utan att reflektera över vad som som har hänt, vad jag ska ta med mig, vad jag kan lämna.

Innehållet i ett bokslut

kan skilja sig beroende på vart du är i din process och i livet. För mig är det viktigt att gå igenom veckan som har gått. Stämma av det mot min planering, mina mål och om jag följer mina värderingar. Just mina värderingar var intressant få insikt i och hur det går att använda som energi. Så vinsten att göra boksluten blir att man tar sina steg vidare i sin utveckling

Värderingarnas kraft

överrumplade mig lite och när jag för stod hur jag kunde koppla mina mål med min värderingar som jag insåg kraften i det. Genom att gör jobbet att plocka fram mina värderingar som är viktiga för mig i vardagen så kunde jag även plocka fram och förstå att jag kan ha andra värderingar i andra situationer.

Vattenglaset

finns med som ett resultat av mina bokslut. Om jag inte gör upp med vad som har hänt under en vecka så kan frustrationer, händelser, tankar göra att mitt inre vattenglas blir fullt och svämmar över, med andra ord, överreagerar på något. Just hanteringen av vattenglaset betyder mycket och förebygger situationer som tar energi.

Tiden är viktig

när man gör bokslut Mitt beslut att göra det varje vecka är att jag har allt färskt och kan mäta mot mina mål och veckans planering. Allt blir så väldigt nära och det gör att jag kan korrigera om det behövs och ha rätt riktning. Att göra det en gång i månaden eller då och då gör att jag tappar mycket och inte kan justera så mycket som jag vill göra. Jämför mot att du sätter upp ett nyårslöfte och sedan följer upp det ett år senare. Mycket du har missat då jämfört med bokslut varje vecka och sedan en årligt bokslut. Så finns det lite tips om mål och nyårslöfte.


Det abstrakta

med värderingar är att dessa är flytande beroende på situation. Men även att det får vara så och trots allt är kompassen i ens beslut. Du kan med andra ord se värderingar som ett sinnestillstånd och det går inte att säga att man inte har värderingar, utan då är det så att man inte vet vilka värderingar man har.

Kraften i att koppla

mål och värderingar är ganska så häftig. Det gör att jag flera gånger i veckan tittar på om jag är på rätt väg samtidigt som påminns om mina värderingar. Jag kan snabbt korrigera och finlira om det behövs. Att jobba med mål och värderingar är en del av min vardag idag. Det blir lätt med månadsboksluten, halvårsbokslut och årsbokslut. Allt är dokumenterat och bearbetat vilket för mina processer framåt.

Bokslut
Personligt bokslut

    Bokslut

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    Rulla till toppen