Mike´s Mentala Gym

Tänk Om! Du är kapabel att bli en bättre version av dig själv

Att påverka eller

få andra att ändra sin åsikt ligger i tiden idag. Påverka kan vara viktigt. Det är val och många försöker få rösten från just dig. Nu är det inte så enkelt då ens egna vilja är väldigt stark. Mycket behövs för att du ska påverkas och även att ändra din ståndpunkt.

Ens mottaglighet 

är inte högre än hur långt man har kommit i sin insikt eller sitt lyssnande. När man vill ändra en persons syn på något eller till och med en åsikt så måste man läsa av vart personen är i sin process. Såvitt jag vet så finns det ingen person som jag har träffat som har ändrat sig till 100%, i något där jag har haft förslag hur man kan tänka eller göra en sak bättre. 

Ens egen insikt

är nyckeln till att få andra att ändra sitt tänkande. Börja med att fundera på hur du lyssnar, Lyssnar du färdigt? Avbryter du med lösningar? Vart är dina tankar i samtalet? Ja, det finns mycket som händer och sker i samtalet. När du knäcker den koden hur du tänker kan du börja påverka. Samt är mottaglig i samtalen som du är i så kan du börja förstå vart andra är i sin tankeprocess. Det som oftast blir uppenbart är dels hur lite man lyssnar. Även att man missar ord som kommer från den man samtalar med. Att vara medveten i samtalet och även fånga upp ord som sändare uttalar så blir samtalet mer konstruktivt men även risken för missförstånd blir mindre. Många gånger upptäcker man att samtalet blir “luddigt” då man inte gärna går till kärnan i samtalet vilket gör att man kan styra upp samtalet med kompletterande frågor.

Att ändra sig

gör man när man är i takt med sig själv och i sin tankeprocess. När man väl lyssnar och kan ta emot det som sägs, utan att värdera det som man tar in. Följande nivåer finns det i att lyssna:
1. Du lyssnar för att svara och det innebär ofta att du triggas av en fras eller ord för att du ska tala om vad du anser är rätt. Du har med andra ord slutat att lyssna.
2. Att lyssna för att förstå är ett steg framåt vilket innebär att du lyssnar på sändarens hela meningar och ställer följdfrågor. Här har du början av kontakt med ditt inre för att förstå att det finns flera dimensioner på det ni pratar om.
3. Hur saker sägs är viktigare än vad som sägs och du lyssnar för att förstå. Genom att känna igen sammanhanget så är du öppen för att ta in nytt utan att ifrågasätta det och du börjar komma till insikt. Du får en annan innebörd genom att läsa “mellan raderna”

Så frågan är hur lyssnar du? Testa att vara medveten om vart i ditt lyssnande du befinner dig i, 1,2 eller 3. Sedan knäcker man koden hur man kan ändra sig i sina tankar och funderingar och då  blir det lättare att påverka andra, om det nu är viktigt.

Lyssna

Att påverka eller

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen