Mike´s Mentala Gym

Tänk Om! Du är kapabel att bli en bättre version av dig själv

Team – CF rollen

Att sätta ihop rätt team som blir effektivt så gäller det att ha en helhetssyn. Det är olikheterna som skapar styrka och effektivitet i teamet och det går inte att blunda för. 
Den rollen som jag tar upp först är:
Completer (CF)
KARAKTÄRISTIKA: Completer har stor genomförandekapacitet och sinne för detaljer. De startar knappast något de inte kan avsluta. De motiveras av inre ängslighet, även om de utåt sett kan verka lugna. Typiskt för dem är att de är introverta och kräver lite i form av yttre stimuli eller drivfjäder. CF kan vara intolerant mot dem som tar mera lättvindigt på saker och ting. De är ofta ovilliga att delegera och föredrar att sköta allt själva. 
 
FUNKTION: CF är ovärderliga när uppgifter kräver skarp koncentration och en hög grad av precision. De fostrar teamet i känsla för vad som är bråttom och är bra på att hålla planer. I management lyckas de bra genom att hålla sin höga standard, sitt sinne för precision, detaljer och genomförande. I boken Management Teams kallas CF Completer Finishers.  Om man nu ställer frågan att teamet bara består av CF, vad kan hända då och vad blir det för resultat? Fortsättning följer..... CF

 

Team – CF rollen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen