Mike´s Mentala Gym

Tänk Om! Du är kapabel att bli en bättre version av dig själv

Shaper, nu får det hända något….

och därför plockar vi in en Shaper (SH). Men en sådan teamroll så kommer det garanterat att hända något. Detta är en individ som fungerar bra under press och när det är lite tid till deadline. Individen med den här rollen är orädd och tvekar inte heller att ta argumentation och det händer ofta att omgivningen blir trampade på tårna. Det är ok för det är den tillåtna svagheten och som är baksidan av myntet, dvs det är en “doer”. Om nu vårt julprojekt har gått lite i “stå” så är det perfekt att hitta en (SH) och stoppa in den individen i gruppen för det händer saker och energin kommer tillbaka på nolltid.

Gruppens frustrationsindex

borde öka med en sådant energiknippe som far omkring och även trampar andra på tårna. Men genom att ha kunskaper av respektive rolls tillåtna och icke tillåtna svagheter så kan man lättare möte det och slippa tappa energi. Vare sig vi vill eller inte så kommer vi inte att klara oss utan en Shaper då den rollen är viktigt i många situationer. Du som följer denna julserie kan  nu börja finna ett mönster att rätt teamroller behövs för att skapa balans och mest effektiva team för resultat. Helt plötsligt börjar det blir klarare att olikheter skapar en styrka, men det ska vara rätt olikheter, egenskaper och det ska vara med kunskap dom sätts ihop.
Om du funderar lite i olika grupper du har deltagit i där något ska fixas eller produceras så har garanterat erfarenheter av grupper som det har gått bra att jobba i medans andra så har det varit mindre bra resultat. Här finner du en av anledningarna varför det inte har fungerat, gruppsammansättningen där det var obalans mellan teamroller eller att någon eller flera roller saknades. Tänk efter lite så kanske du kommer att tänka om…..

Shaper
SH

 

Shaper, nu får det hända något….

Ett svar på ”Shaper, nu får det hända något….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen